You are here: Home News 7. slovenska konferenca o zdravljenju odvisnosti in 8. slovenski simpozij o okužbi z virusom hepatitisa c pri osebah, ki uporabljajo droge

7. slovenska konferenca o zdravljenju odvisnosti in 8. slovenski simpozij o okužbi z virusom hepatitisa c pri osebah, ki uporabljajo droge

Vabimo vas, da se udeležite

7. slovenske konference o zdravljenju odvisnosti in 8. slovenskega simpozija o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge

ki bosta potekala od 6. do 7. marca 2019 v Cankarjevem domu v Ljubljani

Povezave | Registracija | Prijava povzetka | Program

Več o dogodku si preberite tukaj.

Slovenske konference o zdravljenju odvisnosti, ki slavijo dvajsetletnico, smo ves čas organizirali z namenom, da predstavimo najnovejša dogajanja na področju odvisnosti in se skušamo pripraviti na pričakovane spremembe. Pri tem smo bili včasih morda tudi korak prehitri, žal pa ugotavljamo, da pri pripravi nekaterih sprememb zaostajamo. Ne zato, ker jih ne bi zmogli in ne hoteli in pri tem pogosto niso ovira toliko sredstva kot odpor nekaterih odločevalcev in birokratske ovire. Morda tudi premalo osveščamo javnost o tako občutljivem področju, kot so zasvojenosti oziroma bolezni odvisnosti, a vsega očitno ne zmoremo postoriti. Zelo smo uspešni na področju obravnave in zdravljenja hepatitisa C, kjer smo tudi primer dobrega sodelovanja med različnimi strokami in imamo zato priložnost, da to smrtonosno bolezen izkoreninimo. Prav o tem se bomo pogovarjali na že 8. nacionalnem simpoziju o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge.

Na konferenci ste dobrodošli vsi, ki želite predstaviti svoje delo in prisluhniti dosežkom drugih na vseh področjih od preprečevanja uporabe drog in zmanjševanja škode do programov zdravljenja in rehabilitacije, pa tudi vsi, ki raziskujete, pomagate ustvariti politiko do oseb, ki jemljejo droge in/ali o njej odločate. Dovolj časa bo namenjeno tudi prostim temam. Odvisnostim smo torej namenili sredo in četrtek popoldne, 6. In 7. marca.

Žal pa so zadnja leta tako uporabniki/pacienti kot osebje, ki z njimi dela, vse bolj izpostavljeni različni oblikam groženj in nasilja. Pa ne samo mi, temveč tudi številni drugi javni uslužbenci, ki delajo s strankami/uporabniki različnih storitev. Povabili bomo tiste, ki nam o tem lahko kaj koristnega povedo. Mi vsi pa bomo izmenjali dobre in slabe izkušnje in iskali možnosti za bolj varno, uspešno in predvsem zadovoljno delo.

Vabimo vas, da se nam ponovno pridružite ter tako postanete pomemben udeleženec 7. slovenske konference o zdravljenju odvisnosti in 8. slovenskega simpozija o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge. Prosimo vas za predstavitev svojega dela, programov obravnave, raziskav,... Pošljite povzetke svojih predavanj oz. posterjev, ki jih bomo objavili v zborniku in na spletnih straneh. Seveda pa so vabljena tudi združenja uporabnikov in skupin za samopomoč ter nevladnih in vladnih izvajalcev programov.

7. slovenska konferenca o zdravljenju odvisnosti in 8. slovenski simpozij o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge sta priložnosti, da se srečamo in družimo vsi, ki delamo na tem področju.

Za dodatna pojasnila se prosim obrnite na oba naslednja elektronska naslova: seea.net@gmail.comin andrej.kastelic@guest.arnes.si, za 8. slovenski simpozij o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge pa tudi na simona.rojs@kclj.si.

Veselimo se našega ponovnega srečanja. Prisrčen pozdrav,

Andrej Kastelic, predsednik SEEA net  in

Mojca Matičič, za 8. slovenski simpozij o okužbi z virusom hepatitisa C pri osebah, ki uporabljajo droge

Povezave

Registracija | Prijava povzetka | Program